Skip to content

Aromatherapie

& Anti stress massage

Ervaar nu een heerlijke behandeling waarbij ontspanning de boventoon voert, maar waarbij je gelijk je immuunsysteem stimuleert en dat op basis van aromatherapie.

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst, depressie en slapeloosheid. Maar werkt zeker ook helend voor darm gerelateerde klachten, pijnlijke gewrichten en andere disbalansen in het lichaam. De geuren werken in op het onderbewuste en om een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

Ik werk met doTERRA’s essentiële oliën, waarbij een speciale techniek wordt toegepast. Ik werk langs de meridiaan energiebanen en de viscerale contactpunten (je organen) van je rug tot aan je voeten. Deze toepassing heeft als doel om jouw lichaam weer in een staat van evenwicht te brengen. Dankzij de combinatie van aanraking middels het gebruik van deze professionele techniek en de essentiële oliën die tegelijkertijd aangebracht worden, ervaar je zelf direct het effect van deze behandeling.

De oliën in combinatie met de massage technieken zorgen voor het in balans brengen van het sympatische en parasympatische zenuwstelsel, het stresssysteem van ons lichaam. Doordat het autonome zenuwstelsel op deze manier ondersteund wordt in het verminderen van fysieke en emotionele stressoren, herstelt het evenwicht in het lichaam.

Deze behandeling is ontwikkeld door Dr. David Hill, een expert op het gebied van integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën. De techniek combineert de oosterse geneeswijzen met de moderne medicinale aromatherapie.

Kernwoorden voor deze aromatherapie zijn:

  • Stress vermindering,
  • versterken van je immuunsysteem
  • het verminderen van ontstekingen in je lichaam
  • Het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel (homeostase)