Over SumaQ

Wie

Enkele jaren geleden kwam ik in een burn-out en depressie terecht. Afgebrand, uitgeblust, mezelf kwijtgeraakt. Nieuwsgierig als ik ben, startte ik een zoektocht op zoek naar mezelf, naar energie om mezelf weer in beweging te kunnen zetten. Het belang van voeding heeft altijd mijn grote interesse gehad. Voeding is de basis, niet alleen voor een goede gezondheid, zowel voor je lichaam en geest, maar ook voor puur genieten, ontspanning en gezellig samen zijn.


Mijn zoektocht

Door mijn zoektocht kwam ik er achter hoe belangrijk voeding nou eigenlijk voor alle cellen in je lichaam is. Hoe alle lichaamscellen met elkaar communiceren. Dat lichaam en geest één is, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat als daar schakels in de communicatie ontbreken en/of wegvallen, je lichaam het op een gegeven moment niet meer weet en een eigen koers gaat varen om te overleven. Ik kwam erachter dat ik ondervoed was, niet in calorieën maar in voedingsstoffen en leerde hoe ik mezelf veel beter kon voeden. Ik leerde dat de westerse samenleving waarin wij leven onze gezondheid ondermijnt door onnatuurlijk voedsel, teveel suikers, teveel stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving waaronder cosmetica en straling.


Regulier versus complementair

Ik leerde ook dat naast reguliere zorg een hele andere zorg bestaat. De complementaire zorg. Deze zorg kijkt op een hele andere manier naar klachten van het lichaam. De complementaire zorg, waar de orthomoleculaire therapie een onderdeel van is, kijkt naar de oorzaak van de klachten. Waardoor zijn de klachten ontstaan, waarom heb jij deze klachten?

De alles zeggende spreuk van Hippocrates, Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde “Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding” is zo voor mij van toepassing. Dit is tevens een sterke motivatie voor mij om steeds meer te willen weten over puur & eerlijke voeding en orthomoleculaire – epigenetische geneeskunde.


Mijn passie

Mijn hart stroomt over om mensen van de gedachte te mogen bevrijden dat een (chronische)ziekte voor altijd bij je hoort. Dat je ermee moet leren leven. Want niets is minder waar. Jij bent in staat om jouw klachten of ziektebeeld om te keren. 


Mijn droom

Toen kreeg ik mijn droom…..Ik droom dat ik duizenden mensen in Nederland mag helpen bij hun zoektocht naar een energieker leven. Een leven waarbij je je weer vitaal voelt en energie hebt om je eigen dromen uit te laten komen.

20160416 IMG_1651
tree 2673656_960_720

Waarom SumaQ?

Sumak is een kruid en is gemaakt van gemalen en gedroogde berberisbessen.

Doe er wat van door een salade of de hummus en er komt net een fris-zuur extraatje bij, dat het gerecht iets onverwachts sprankelend geeft. Oosters goud, noemen ze het, en westerse koks gebruiken het ook graag.

De sumakbessen zijn het rood van de dageraad. De energie van de schepping en het wonder dat toch elke dag maar weer de zon opkomt. Is het niet geweldig? En dat we erbij zijn…..

Het is ook het rood van het vuur. Eén van de oosterse rituelen is het maken van een vuur, buiten, en daar dan overheen springen onder het uitroepen van “Ik geef je het geel, geef me het rood”. Het geel, dat is alles wat je niet wilt houden. De laatste ziektekiemen die nog in je lichaam zweven, de laatste restjes getob en gepieker. Wat je opneemt is het rood, de kracht, de energie en de warmte. Sumak staat voor het leven dat vandaag gevierd wordt. Maar het is ook de kleur van de zonsondergang, en het herinnert je eraan te genieten van het leven zolang het duurt.

Waarom met “Q”?
De Q van SumaQ staat voor mij voor het roer om. Een aantal jaren geleden heb ik het bedrijfsleven achter me gelaten en het roer om gegooid naar de complementaire gezondheidszorg. Ik heb de schoolbanken weer opgezocht en ben een nieuwe weg ingeslagen. Mijn koers op vitaliteit!

Jij ook!
Maar dat roer, dat staat er ook voor jou! Wil jij je weer vitaal voelen? Ga dan aan het roer staan en ik begeleid je jouw koers te bepalen naar een vitaal leven!

Waarvoor

“Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding” (Hippocrates)

• Moe?
• Prikkelbare darm?
• Buikpijn?
• Overgewicht?
• huidklachten?
• Overgangsklachten?
• Vol gevoel in je hoofd?


Met al deze klachten en andere kun je terecht bij SumaQ. Ik leg een verband tussen je klachten en een niet adequaat verlopend (biochemisch) proces in je lichaam. Hierbij maak ik indien nodig gebruik van laboratoriumonderzoek. Met het toedienen van de juiste voedingsstoffen wordt het proces dat niet optimaal verloopt weer in balans gebracht. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd. Op het moment dat het proces weer optimaal verloopt zullen je klachten verminderen.


Toepassingen voor orthomoleculaire therapie

• Allergie en intoleranties
• Bloedsuikerontregelingen
• Burn-out
• Colitis Ulcerosa
• Ziekte van Crohn
• Glutenintolerantie en Coeliakie
• Lever en ontgifting
• Maag- en darmklachten
• Migraine en andere hoofdpijnklachten
• Natuurvoeding
• PMS en overgangsklachten
• Psyche en voeding
• Reumatische klachten
• Vruchtbaarheidsproblemen

Over SumaQ
138 Raam mensen afspraak 1920 Fotos voor Therapeuten

Hoe

Behandeling 

Een bezoek of behandeling in mijn praktijk start met huiswerk voor jou. In tegenstelling tot een bezoek aan een (huis)arts nemen de consulten meer tijd in beslag: het intakeconsult gemiddeld anderhalf uur, vervolgconsulten maximaal een uur.


Voorbereiding

Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst en het verzoek een voedingsdagboek bij te houden gedurende een aantal dagen. Aan de hand van jouw antwoorden krijg ik een goed inzicht in je klachten, je levensstijl en je voedingspatroon. Dit vormt de basis van het intakeconsult.


Intakeconsult

Tijdens het intakeconsult nemen we de vragenlijst en het eetdagboek uitgebreid door. Tijdens dit consult bespreken we de belangrijkste klachten en/of vragen. Breng ook gerust informatie mee die je al hebt over je gezondheidsklachten, bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen van je huisarts. Zo krijg ik een compleet beeld van je situatie. Soms is het nodig om aanvullend laboratoriumonderzoek aan te vragen om een beter inzicht te krijgen. Dit kan zijn op het gebied van bloed of ontlasting (darmonderzoek), maar ook kan in sommige gevallen een allergie/intolerantietest of een vitaminen- en mineralenbepaling zinvol zijn. Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten en informeer ik je over de kosten daarvan. Je krijgt van mij een eerste advies op voedingsgebied waarmee je alvast aan de slag kunt. In het vervolgconsult bespreken we dan jouw eerste ervaringen.


Vervolgconsult

Na circa 4 tot 6 weken zie ik je voor een vervolgconsult terug. Soms wil ik je wat eerder zien, bijvoorbeeld als er uitslagen van een onderzoek zijn of als ik je ervaringen met voeding of suppletie wil horen. Centraal tijdens dit consult staan dan ook je eerste ervaringen met aanpassingen in je voeding. Daarnaast eventueel de resultaten van onderzoeken die hebben plaatsgevonden. Ik neem de tijd om het verband tussen de uitslagen en je klachten aan je uit te leggen. Ik wil je bewust maken van wat je zelf kunt doen om te komen tot vermindering van je klachten. Mijn plan van aanpak is hierop gebaseerd.


Plan van aanpak

Het plan van aanpak biedt je houvast om aan de slag te gaan. Dat kan zijn met aangepaste voeding om bepaalde intoleranties of allergieën te vermijden of om ontstekingen aan de darm te herstellen. Ook kan aanvulling in de vorm van voedingssupplementen zinvol zijn om een verstoorde balans te herstellen. Er is geen standaardoplossing, ieder individu is verschillend.
Gezondheidsklachten geven over het algemeen energieverlies. Door geleidelijke aanpassingen in je levensstijl door te voeren, neemt in veel gevallen je energie toe en je klachten af. Soms is ook gewichtsverlies een positief gevolg hiervan. Graag houd ik in enkele vervolgconsulten de vinger aan de pols om je voortgang en de (positieve) veranderingen die je waarneemt, te bespreken. Zo kan ik je support geven, de veranderingen goed volgen en waar nodig aanpassingen maken. Je krijgt van mij diverse ‘tools’ mee om je verbeterde levensstijl vol te houden en aan het roer te blijven staan: tools waarmee je zelf de verantwoordelijkheid kunt nemen voor de energiefabriek wat jouw lichaam is. Een positieve ontwikkeling van je energieniveau is goed te meten in levenslust, niet in getallen. Circa een half jaar na het afsluiten van de behandeling maak ik graag nog een terugkeerafspraak met je. Zo werkt SumaQ.